Kursernas upplägg och priser

Kursernas upplägg

Ankomst till Kosmosgården sker under söndagen från klockan 12:00. Klockan 17:00 serveras soppa och smörgås och på kvällen är det välkomst och introduktion till kursveckan.

Kursdagarna måndag till fredag har följande upplägg:

8:00 Frukost

9:30-11:00 Föredrag med frågor och diskussion

12:30 Lunch

14:00-15:30 Studiegrupper, se nedan

16:00-16:45 Genomgång av Martinus symboler

18:00 Middag

19:00 Kvällsaktivitet (utflykt, kvällsföredrag, film) eller ledig tid

20:00 Kvällsfika

Avresa sker på lördag förmiddag. Vi är tacksamma om varje kursdeltagare städar sitt eget rum efter kursen. Vi hjälps åt med gemensamma utrymmen.

Under kursen finns även tid för samvaro, promenader och spontana aktiviteter. Deltagandet i schemalagda aktiviteter är frivilligt; om man vill avstå från någon aktivitet för egen tid, läsning eller annat går det förstås bra.

Egen läsning

Du kan med fördel ägna dig åt egen läsning under din vistelse på Kosmosgården. All Martinuslitteratur finns tillgänglig. Om du skulle vilja fördjupa dig i något speciellt område som intresserar dig kan kursarrangörerna hjälpa dig att finna relevanta texter.

Tre typer av studiegrupper

Du kan välja mellan tre typer av studiegrupper. Utförligare information om studiegrupperna ges även under söndagskvällen, då du också får välja vilken typ av studiegrupp du skulle vilja delta i. Avsikten är att man deltar i samma typ av studiegrupp under hela kursveckan.

Artikelgrupp

I artikelgruppen diskuterar vi en kortare martinusartikel ur tidskriften Kosmos eller ur någon av Martinus mindre böcker som anknyter till dagens tema. Deltagarna förbereder sig genom att läsa texten innan gruppdiskussionen. Denna grupp passar den som vill fördjupa sig i de kosmiska analyserna genom att läsa några av Martinus egna texter.

Öppen grupp

I den öppna gruppen kan vi tala om grundläggande andligvetenskapliga frågor som vi har behov av att få belysta eller diskuterade.

Delningsgrupp

I en så kallad delningsgrupp (från engelskans ”sharing groups”) inbjuds vi att dela våra mer personliga tankar och känslor med varandra. Den som har ordet får tala till punkt och de som lyssnar gör det utan att kommentera innehållet i det som sägs. På så vis skapas en trygg form för utbyte av erfarenheter. I ”delningen” utgår vi från dagens tema, men man är fri att tala om det som i stunden känns mest angeläget. Vill man bara vara tyst och lyssna går det också bra.

Mat och boende

I Kosmosgården finns flera dubbelrum och några enkelrum. Toaletter och duschar finns i en byggnad i direkt anslutning till huvudbyggnaden. Därutöver finns möjlighet att tälta. Vi hyr också en stuga i närheten av Kosmosgården. All mat ingår i priset och är vegetarisk/vegansk. Vi hjälps åt med disken.

Kursavgifter

 Boende  Kursavgift
 Enkelrum i Kosmosgården  3 400 kr
 Dubbelrum i Kosmosgården  2 900 kr
 Camping  2 000 kr
 Eget boende  1 800 kr

Samtliga priser gäller per person. Sängkläder och handduk tar du med själv. Inga ytterligare kostnader tillkommer, all mat (frukost, lunch, middag, kvällsfika) är inkluderad. Om du kommer med tåg eller buss till Skövde kan vi ordna hämtning och lämning med bil. Avgift 60 kr.

Frågor?

Har du frågor angående innehåll och uppläggning av kurserna eller behöver vägbeskrivning är du välkommen att ringa Harald Berglund på 070-649 68 33 (mejl: harald@martinuscentervarnhem.se) eller Ulf Sandström på 073-642 22 12 (mejl: ulf@martinuscentervarnhem.se).

Anmälan

För anmälan: se under fliken sommarkurser/anmälan i menyn ovan eller sänd ett mail till Helen von Sydow: helen@martinuscentervarnhem.se

Comments are closed.