Sommarkurserna är inställda!

Styrelsen för Martinus Center Varnhem har med stor sorg beslutat att ställa in sommarens kurser på Kosmosgården på grund av covid-19 pandemin.

Det som främst påverkat vårt beslut är att alla svenskar uppmanas att hålla avstånd mellan varandra både inomhus och utomhus, så kallad social distansering, vilket är svårt att leva upp till på Kosmosgården. Såväl i föredragssalen som i korridorerna och i hygienhuset är utrymmena mycket begränsade och avstånd svåra att hålla.

När det gäller tillagning och servering av mat gäller restaurangbestämmelser som bland annat medför att avstånd måste hållas också här mellan dem som tillagar maten vilket blir svårt i vårt kök. Vid dåligt väder, då alla skulle behöva sitta inne och äta, har vi inte tillräckligt många platser för att sitta glest och det går inte att klämma in fler bord.

En hel del av våra kursdeltagare är över 70 år och dessa ska dessutom begränsa sina sociala kontakter vilket man inte så gärna vill under vistelsen på Kosmosgården. Det har vi också redan sett då många äldre avanmält sitt kursdeltagande.

Styrelsen känner ett stort ansvar för att inte bidra till smittspridningen i samhället och vi tycker det skulle vara förkrossande om någon blev smittad av covid-19 under en sommarkurs hos oss.

Vi undersöker möjligheten att sända föredragen via nätet men återkommer med besked om det senare.

Förhoppningsvis kommer ingen andra våg till hösten och om bestämmelserna lättat hoppas vi kunna ha en arbetshelg eller arbetsvecka i september/oktober eftersom husen alltid behöver omvårdnad oavsett pandemier.

Du som betalt anmälningsavgift kommer att få den återbetald om du så önskar. Det kommer ett särskilt mejl om det.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen för Martinus Center Varnhem

Kontaktpersoner:

Harald Berglund, 1948hb@gmail.com, 070-649 68 33

Helen von Sydow, helenvonsydow@yahoo.se, 0736-170722

Bookmark the permalink.

Comments are closed.