Sommarkurs 2, 10 – 16 juli

Sommarkurs 2 – Tredje testamentet – en kunskap att leva efter

Nyligen har några av världens mest inbitna ateister medgett att det inte är så lyckat att religionens världsbild ersätts med den ateistiska. Det finns då inte längre någon motiverande grund för en högre moral, och det kan leda till ohyggliga konsekvenser. Något vi redan sett exempel på, bl.a. med 1900-talets två stora världskrig. Då människorna börjat inse detta, men inte längre kan tro på de gamla religionerna, har de börjat söka efter nya svar på de stora livsfrågorna. Martinus menade att hans livsverk är ett nytt svar på dessa frågor, något som kan återskapa förtroendet för de humana religionernas kärnbudskap, och alltså bli ett nytt fundament för en högre mänsklig moral. En kunskap, som ska befordra både permanent livslycka och världsfred.

Under denna kursvecka kommer vi att belysa områden där vi själva har stora möjligheter att omsätta den teoretiska kunskapen till praktiskt handlande.Vi tittar närmare på hur vi kan börja leva utifrån denna nya kunskap, och därigenom finna livsglädje och delaktighet i skapandet av framtidens fullkomliga världsrike, redan nu.

En typisk kursdag

Förmiddagen inleds med ett föredrag, följt av diskussioner och frågestund. Efter lunch är det någon form av studiegrupp. Det kan vara en artikelgrupp där vi läser en artikel av Martinus ur tidskriften Kosmos och samtalar kring denna. Det kan också vara en öppen grupp där det inte krävs några speciella förberedelser utan samtalet kretsar kring dagens tema eller aktuella frågor från deltagarna. Andra inslag kan vara symbolförklaringar, eller ytterligare föredrag om speciella ämnen, alltid med möjlighet till frågor och diskussion. På kvällarna kan vi se på film, lyssna på ett föredrag eller göra en utflykt.

Kursarrangörer och medarbetare: Harald Berglund, Sören Jensen, Daniel Lundberg, Lars Lundell,  Micael Söderberg, Eventuella frågor besvaras av kurs-ansvarig Harald Berglund 070-649 68 33, 1948hb@gmail.com

Anmälan, betalnings- och avbokningsregler:

Anmälan görs helst via anmälningsformulär här på websidan (se länk nedan), men det går också bra att skicka mejl till helen@martinuscentervarnhem.se eller ringa till Helen på 0736-170722. Hon besvarar också frågor om boende och kursavgifter.

Du har först en reserverad plats när du betalt anmälningsavgiften som är 500 kr. Den ska betalas inom 15 dagar efter anmälan antingen till vårt plusgiro 64 67 35-1 eller bankgiro 214-8864. Vid avbokning återbetalas inte anmälningsavgiften.

Full betalning ska göras senast 14 dagar före kursstart om inte annat överenskommits. I maj får du information från oss om inbetalning av resterande kursavgift och mer praktisk information. Vid avbokning 2-10 dagar före kursstart återbetalas 50 % av kursavgiften. Vid senare avbokning återbetalas normalt inget.

BoendeformKursavgift sommarkurs
Enkelrum i kosmosgården3800 kr
Dubbelrum i kosmosgården3100 kr
Camping2300 kr
Eget boende2100 kr

Kursanmälan

Comments are closed.