Sommarkurs 3, 17 – 23 juli

Sommarkurs 3 – Att läsa Livets Bog—inledningen

Har du funderat på att börja läsa Livets Bog? Kanske har du läst flera mindre böcker och artiklar och lyssnat på föredrag, men tänkt att själva huvudverket, Livets Bog med dess 7 band, var lite för svårt, eller för mycket att ta itu med?

Denna rädsla eller tvekan inför huvudverket kan denna veckokurs hjälpa dig med att komma över. Tillsammans, och med hjälp av vår kursledare Rolf Elving – Martinus sista personlige elev – bekantar vi oss med verket genom att studera inledningen till detta. Rolf guidar oss igenom bokens förord och de därpå följande 6 kapitlen, som alla hör in under det som i boken kallas Inledning. Martinus speciella pedagogik och den röda tråden i inledningen lyfts fram. Kursen vill visa hur en förståelse av inledningen ger en fast grund för förståelsen av hela Martinus författarskap. Detta kan bli en högst spännande resa.

Har du kanske läst en artikel eller bok av Martinus en andra gång – och då blivit glatt förvånad och upplyft över att du nu såg helt nya djup och andra detaljer som du inte lade märke till första gången? Så om du redan har läst Livets Bog, en eller kanske flera gånger redan, finns det ännu mycket att upptäcka. Denna veckokurs vänder sig m.a.o. lika mycket till den som ännu inte läst Livets Bog, som till den som har läst den. Allteftersom vi gör nya erfarenheter i livet visar sig nya tidigare dolda lager i Martinus texter, och därför är verket också avsett att läsas många gånger, faktiskt genom flera liv.

Martinus själv har skrivit inledningen till de 7 banden. Och vem är bättre ägnad för denna uppgift än författaren själv? Livets Bog 1 innehåller till största delen en introduktion. En förberedelse av läsarna till att förstå de efterföljande analyserna av den eviga världsbilden, i form av en andlig vetenskap.

Hela Martinus samlade verk är detsamma som Tredje testamentet. Här finns några större och många mindre böcker, artiklar, symboler och symbolböcker. Alla dessa är lika viktiga, men kan också ses som olika vägar, eller fönster, in till huvudverket Livets Bog. Under denna kursvecka närmar vi oss verkets hjärta genom den entré som Martinus skapat i verkets inledning.

Kurslitteratur: Livets Bog 1.

Kursledare: Rolf Elving, rolfelving9@gmail.com för frågor om kursen.

En typisk kursdag:

Den här veckan handlar det om Martinus huvudverk, Livets Bog, och framförallt inledningen, så upplägget blir något annorlunda än tidigare års kursveckor. Här ska finnas möjligheter till improvisation! En kursdag kan se ut ungefär så här:
Förmiddag: Rolf Elving introducerar dagens avsnitt i Livets Bog. Därefter läsning i grupp fram till lunch.
Eftermiddag, från klockan 14.00: gemensam genomgång, med frågor och diskussion
Kvällar: Föredrag, filmvisning, utflykt.

Anmälan, betalnings- och avbokningsregler:

Anmälan görs helst via anmälningsformulär här på websidan (se länk nedan), men det går också bra att skicka mejl till helen@martinuscentervarnhem.se eller ringa till Helen på 0736-170722. Hon besvarar också frågor om boende och kursavgifter.

Du har först en reserverad plats när du betalt anmälningsavgiften som är 500 kr. Den ska betalas inom 15 dagar efter anmälan antingen till vårt plusgiro 64 67 35-1 eller bankgiro 214-8864. Vid avbokning återbetalas inte anmälningsavgiften.

Full betalning ska göras senast 14 dagar före kursstart om inte annat överenskommits. I maj får du information från oss om inbetalning av resterande kursavgift och mer praktisk information. Vid avbokning 2-10 dagar före kursstart återbetalas 50 % av kursavgiften. Vid senare avbokning återbetalas normalt inget.

BoendeformKursavgift sommarkurs
Enkelrum i kosmosgården3700 kr
Dubbelrum i kosmosgården3000 kr
Camping2200 kr
Eget boende2000 kr

Kursanmälan

Comments are closed.