Helgkurser 2022

Helgkurser

En helgkurs börjar på fredagskvällen och fortsätter hela lördagen och avslutas efter lunchen på söndagen. På fredagskvällen serveras en lätt måltid, under lördagen serveras tre måltider, och på söndagen frukost och lunch. All mat, inklusive fika, ingår i kursavgiften.

Helgkurs 1, 13 maj – 15 maj 2022—En ny världskulturs födelse 

På alla livets områden sker förändringar och omvälvningar i en allt snabbare takt idag. Finns det något bakomliggande mönster och någon riktning i alla dessa förändringar? Martinus världsbild erbjuder ett både överraskande och logiskt grundat svar på den frågan. Denna världsbild förmedlar ett tolkningsmönster och en framtidsvision som hjälper oss att se ljuset i mörkret och ingjuter nytt liv och ny inspiration i mänsklighetens gamla dröm om ”en värld” och ”frihet, jämlikhet och broderskap”.

Kursledare: Olav Johansson och Harald Berglund. Frågor om kursen besvaras av Olav Johansson, 073-988 38 36, olav_johansson@hotmail.com

Helgkurs 2, 2 september – 4 september 2022—En andlig åskådning för en ny värld

Vi lever i en tid när en gammal kultur lämnar plats för en ny. Många är rädda och vill tillbaka till den gamla ordningen. Martinus erbjuder ett nytt synsätt som sätter de samtida världshändelserna i klarare ljus. Bakom det som ibland ter sig som en negativ utveckling döljer sig tecken på att en ny kultur växer fram. En ny Gudsbild framträder och vi går mot en ny harmoni mellan människa och värld. Under den här helgen kommer vi att undersöka dessa tecken i tiden och försöka tolka deras innebörd.

Under helgen kommer vi att blanda föreläsningar med samtalsgrupper i olika former. Vi kommer även erbjuda en möjlighet att uppleva några guidade meditationer från dagens moderna psykoterapi.

Kursledare: Peter Blyme och Max Käck. Frågor om kursen kan besvaras av Peter Blyme, 070-523 15 72, blyme@telia.com och Max Käck 070-888 06 09, maxvilhelm@telia.com

Helgkurs 3, 7 oktober – 9 oktober 2022—När mörker och ljus möts

”Hela mänsklighetens religiösa, politiska och vetenskapliga utveckling har varit och är baserad på massuggestion och besatthet.” Citatet är från Martinus föredrag och artikel Besatthet. Vad kan denna massuggestion och besatthet bestå av? I kursen kommer vi att röra oss utanför gängse uppfattningar om vad som händer i världen och se hur det växande ljuset hjälper oss att förstå det mörker som ännu påverkar samhället.

Kursledare: Lasse Malmgren. Frågor om kursen kan besvaras av Lasse Malmgren på denna mejladress: malmgren@brfnorrgarden.se

Kursanmälan

BoendeformKursavgift helgkurs
Enkelrum i kosmosgården1300 kr
Dubbelrum i kosmosgården1100 kr
Camping1000 kr
Eget boende950 kr

Comments are closed.